logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Russedominans på topp ti-liste

Av Russedominans på topp ti-liste Publisert: 12. May, 2014

Staut og Kygo brakdebuterer og i Spotify er det helt opplagt russetid. Det er topp ti uke 19!

WiMPs toppliste er fortsatt dominert av Bernhoft og Morten Harket, som er inne med to låter hver. Bernhofts Freedom er ute, men samtidig blitt erstattet med låta Wind You Up, fra samme album. Röyksopps nye hit Do It Again er helt ute av lista, men Kygo-remixen av svenske Seinabo Seys Younger har brakdebutert på lista med plass nr. 3.  Ellers er det ikke mye annet enn litt bevegelse opp og ned å rapportere siden sist uke hos vår nasjonale strømmetjeneste.

Mens WiMP portretterer en blanding av enkle hits og hele plater, er historien en helt annen hos Spotify. Vi kan med ganske grei sikkerhet anta at 18-åringer i skitne røde bukser har brukt det de har av 3G på å danse seg frem mot 17.mai.

Røyksopps partyhit Do It Again har gjort et byks fra 10. til 1. plass på lista, mens Katastrofe med Bleik og sur har ramla ned på en 9. plass. Kavehs Snufs, Kygo remixen av Kyla La Granges Cut Your Teeth, Nico & Vinz’ Am I Wrong, og Get Drunk med Broiler er alle helt ute av lista.

Vi merker at det har vært Melodi Grand Prix, for Carl Espens Silent Storm er på en nyankommet 8. plass. VM plata er og ute, og Norge er representert med Adelén og hennes Olé som debuterer på lista som nr. 10 – én dag etter at låta ble sluppet.

Helt i strid med resten av lista, har folkrockbandet Staut sneket seg inn på en tredjeplass med låta Sjå Sole. Det er som sagt russetid, og blant de ti mest strømmede norske låter i Norge, er tre russebusslåter, henholdsvis Martin Tungevaag med Mushroom Kingdom 2014 og Wicked Wonderland 2014, samt nykommeren The Pøssy Project med Agrabah 2014.

Vi ønsker alle en flott 17.mai, enten du er russ, har Grand Prix-baksmell eller venter på fotball-VM.

 

Kommentarer

Relatert innhold