logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Postkort fra Berlin: Norsk listetopp og Dugnad!

Publisert: 16. feb, 2016

Hver uke presenterer vi en statusoppdatering fra våre utekontorer i Berlin, London og Los Angeles. Først ut er Jonas fra Berlin!

Dugnad-gjengen på bildet: Jonas Vebner (Music Norway), Désirée J. Vach (INgrooves Music Group), Sarah Schwaab (Wolken Agency), Espen Mentzoni (Konzertbüro Schoneberg), Anton Teichman (Mansions and Millions), Lucas Knoflach (Sound Diplomacy), Miranda Moen (Oslo Records – via Bakkekontakt), Helena Bøhn (Sound Diplomacy), Lisa Blödorn (Music Norway), Katja Hermes (Sound Diplomacy), Mattias Lumm (Häberlein & Mauerer), Lee Cohen (Get Some Management). Selskaper som Tidal, Earth Agency, Plantage 13 var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Kjære kollegas i gamlelandet,

Her kommer det første postkortet fra Dugnad og Music Norway sitt utekontor i Berlin. Dugnad er navnet på vårt flotte nye HQ i Graefekeiz, Kreuzberg. Her har vi satt opp en co-working plass for aktører i musikk & media. Ved å kunne tilby rimelige plasser og gode betingelser (for å ikke glemme kaffe fra king of the light-roast Tim Wendelboe!) har vi kunnet håndplukke flotte selskaper fra hele feltet som har samlet seg for å dele erfaring og nettverk. Fra managere, agenter til strømmetjenester og distributører. Klassisk, tekno og listepop. Resultatet er at vi sitter tettere på feltet enn noensinne. Leien har gått betraktelig ned. Det er heller ikke så ensomt (snufs) å kun være 1 årsverk her ute. Derimot er det  morsommere og nyttigere enn noen gang å komme ned som en del av Bakkekontakt-programmet vårt. Kom og besøk oss da vel!?

Som et av Norges største eksportmarkeder, er det aldri en kjedelig uke på musikkfronten. Vi gleder oss blant annet til å få Tord Gustavssen ned på turné i forbindelse med hans siste albumslipp på ECM. En av det prestisjefylte selskapets mest suksessfulle artister, som allerede har fått bøtter og spann av god presseomtale i forkant av turneen. FluxFM, en av Tysklands viktigste radiokanaler for ny musikk, kom nylig hjem fra en tur til Trondheim Calling, og har nettopp sendt over en reportasje under sitt populære format Auslands Spionage. FluxFM er også en av hovedpartnerne på den nordiske konsertserien Ja Ja Ja Music som Berlinerne har tatt særdeles godt imot med samtlige kvelder forhåndsutsolgt. Neste kveld i mars står Bergenseren dePresno på scenen, og interessen fra tysk bransje er stor. Ikke minst fordi det norske teamet bak artisten, Made Management, allerede har gjort seg godt bemerket i feltet med blant andre Aurora, som er å finne på de fleste ulike flater for musikk om dagen.

En fin gjeng fra Norge og den mer sjangeroverskridende delen av feltet var nylig på tur til den viktige festivalen og møteplasssen CTM – Festival for Adventurous Music and Art. Flere fikk sin første tur på legendariske Berghain, klubbscenens høyborg i Europa (Claire Danes loves it…). Av mer kommersiell elektronisk musikk har EDM-stjerneskuddet Alan Walker i skrivende stund gått til topps på de tyske singellistene. Mye har vært drevet av strømmetall, så det var god timing at BVG/IFPI har begynt å inkludere strømming  som en del av deres offisielle hitlister. For strømming står stadig sterkere i dette markedet, som ikke helt synes å få nok av det gode, gamle CD-formatet (69%). Veksten har vært på nesten 100% fra i fjor og ligger nå på 31% av markedet for innspilt musikk. Derfor blir det ekstra spennende å følge våre kjære venner i Phonofile framover, som nylig har slått seg sammen med den uavhengige tyske digitale distributøren FineTunes.

Da var det jommen ikke tid til mer. Må hjem og stryke skjorta for Harpa Awards som finner sted under Berlin International Film Festival der 2 norske filmkomponister er nominert. Heia Norge!

Viele Grüße Jonas Vebner,
Music Norway Central Europe

Kommentarer

Relatert innhold