logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Knallstart for norsk jazz i New York 2018

Gard Nilssen's Acoustic Unity

Spiller på festival på Manhattan.

Gard Nilssen’s Acoustic Unity og Rohey er plukket ut til å spille på den prestisjefylte Winter Jazzfest på Manhattan i januar. Festivalen skjer i tidsrommet 10. til 17. januar, og arrangeres for 14. gang nå. Winter Jazzfest tiltrekker seg viktige beslutningstagere innenfor amerikansk og europeisk jazz, og en opptreden kan bidra til et gjennombrudd for artistene i det amerikanske markedet.

Samtidig lanserer Norsk jazzforum i samarbeid med Utenriksdepartementet, Generalkonsulatet i New York og Music Norway en ny utgave av promo-sampleren «jazzCD.no» under festivalen. Arrangementet finner sted på klubben Nublu i New York lørdag 13. januar 2018 kl. 14:00. Ashley Kahn (skribent og professor NYU) har skrevet liner-notes og vil presentere prosjektet, og Gard Nilssen’s Acoustic Unity spiller.

Dette er åttende gang norsk jazz promoteres på denne måten ute i verden. Utenlandske medier, festivaler og arrangører kan gjennom denne trippel-cden bli kjent med hele 43 forskjellige norske musikere/band som representerer den store bredden innenfor norsk jazz. Hele 4000 eksemplarer av jazzCD.no distribueres gjennom Norsk jazzforums eget nettverk, UDs utenriksstasjoner, Europe Jazz Network, samt en mengde utenlandske medier og konsert- og festivalarrangører.

JazzCD.no (8th set – jazz from Norway 2018) inneholder følgende artister:
Hanna Paulsberg Concept – Kjetil Mulelid Trio – Rohey – Erlend Apneseth Trio – Erik Honoré – Atomic – Krokofant – Gard Nilssen’s Acoustic Unity – Arild Andersen Trio – Daniel Herskedal – Torun Eriksen – Arve Henriksen – Kjetil Husebø – Helge Lien Trio – Eyolf Dale – Northern Concept – Ellen Andrea Wang – Marius Neset – Eple Trio – Espen Rud – Halles Komet – Frode Kjekstad – Megalodon Collective – Dans les arbres – Ballrogg – Monoswezi – Erland Dahlen – Maren Selvaag – Magnolia Jazzband – Team Hegdal – Jonas Cambien Trio – Wako & Oslo Strings – Scheen Jazzorkester & Audun Kleive – Bugge Wesseltoft – Silje Nergaard – Stein Urheim – Hegge  – Nils Økland Band – Mats Eilertsen – Tanaka/Lindvall/Wallumrød – Nakama – Jan Bang + Eivind Aarset – Dag Arnesen Trio

Les mer om line-up og Ashley Kahns eminente liner-notes HER.

Spilletider på Winter Jazzfest:
Gard Nilssen’s Acoustic Unity
Fredag 12/1 kl. 20:00 – The Bitter End (147 Bleecker Street)
Lørdag 13/1 kl. 14:00 – Nublu (151 Avenue C, mellom 9/10th)

Rohey
Lørdag 13/1 kl. 22:00 – Nublu (151 Avenue C, mellom 9/10th)

Omslaget til JazzCD.no

Kommentarer