logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Bli med til Reeperbahn-festivalen

Av Pål Dimmen Publisert: 28. Jun, 2018

Anne of the North har spilt på Reeperbahn. (Foto: RBF / Lena Meyer)

Søk reisetilskudd for bransje innen 1. august. 

Reeperbahn i Hamburg er Tysklands største bransjetreff og showcasefestival. Festivalen har siden den første utgaven i 2006 vokst fram til å bli en av de ledende showcasefestivalene og møteplassene for musikkbransjen i Europa, hvor norske artister og bransjeaktører har høstet gode resultater de siste årene. Reeperbahn Festival 2017 hadde 8 norske artister, og i år er foreløpig 6 norske artister bekreftet på programmet.

Årets utgave går fra 19.-22. September med et massivt program, fullspekket med paneler, nettverksarrangement, matchmaking, konserter og prisutdelinger. I fjor var ca. 4400 tyske og internasjonale delegater til stede under den stadig voksende festivalen.

Fullt delegatprogram oppdateres her og artistprogrammet finnes her.

Følgende norske artister har foreløpig blitt bekreftet til Reeperbahn:
• Fieh
• PISH
• Great News
• Sigrid
• Susanne Sundfør
• Pom Poko
• I Am K

Reisetilskudd bransje/artister
Artister som er booket til festivalprogrammet kan søke om reisetilskudd i Stikk.no. Neste søknadsfrist er 1. september.
Bransjeaktører kan også søke reisestøtte i Stikk.no med 3500,- NOK som maks søknadssum. Dette forutsetter min. 3 netters deltakelse. Delegatpass for konferansen er også inkludert.

Søknadene vil bli behandlet av Music Norways fagutvalg. Aktører som representerer band som spiller på det offisielle programmet vil bli prioritert (kun 1 aktør per artist/band så koordiner internt i teamet). Frist for å søke reisetilskudd for bransje er 1 august.

Søknaden i Stikk.no bør bl.a. inneholde:
• Kort presentasjon av deg og selskapet
• Hvorfor det er relevant for deg å delta på akkurat denne arenaen
• Hvor mange dager du ønsker å være til stede (støtten justeres etter antall dager man er til stede).
• Om du representer artister/band på det offisielle showcase-programmet

Reeperbahn-festivalen kjennetegnes av mange gode, men uformelle nettverkingsarenaer (tenk SXSW, CMJ, TGE osv). Det er lettere å få utbytte av disse om du allerede har et eksisterende internasjonalt/tysk nettverk og vi oppfordrer spesielt disse aktørene til å melde sin interesse.

Vi oppfordrer søkere til å lese nøye igjennom kriteriene for ordningen på Stikk.no.
Hotell og reise må ordnes selv, det anbefales å være veldig tidlig ute med å reservere hotell da kapasiteten i Hamburg som regel er sprengt under Reeperbahn-festivalen.

Leder av Music Norways kontor for Sentral-Europa, Jonas Vebner, vil være til stede på Reeperbahn og er tilgengelig for rådgivning i forkant og underkant av konferansen.

Kommentarer

Relatert innhold