logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Søk om plass i Music Norways rekrutteringsprogram BAKFOLK

Av Christian Gran Svenningsen Publisert: 14. jun, 2019

Erlend Apneseth Trio representert av tidligere Bakfolk-kandidat Marthe Heggenhaugen. (Foto: Jan Rathke)

Søknadsfrist 1. august.

Brenner du for tradisjonsmusikken? Drømmer du om å jobbe i musikkbransjen? Ønsker du å jobbe internasjonalt? Er du interessert i booking/management?

Er du utdannet i kulturledelse, arbeider med kulturformidling, eller er du musiker som driver med booking og søknadsskriving allerede? Vil du videreutvikle deg innen denne delen av musikkfeltet? Søk om å bli med på vårt rekrutteringsprogram for bransjetalenter – norske tradisjonsmusikere trenger deg!

Søknadsfristen er 1. august 2019.

Én kandidat vil bli plukket ut til programmet BAKFOLK, hvor vi tilbyr:

– Reisetilskudd til bransjetreff i inn- og utland

– Plass i Music Norways ledelsesprogram for unge bransjetalenter MASTER

– Mentorordning

– Kontorplass hos Music Norway i 1 år

– Faglig oppfølging fra Music Norway og FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedans

Økt internasjonal etterspørsel, et digitalisert marked og mye å holde styr på. Administrasjon av musikernes karrierer har vokst på bekostning av kunstnerisk utvikling. Enkelte er både gode på og komfortable med å administrere og utvikle sin egen karriere, mens andre ønsker seg hjelp for å få bedre tid til å produsere og spille musikk. Mange opplever at det mangler norske selskaper som kan utføre disse tjenestene. Dette ønsker vi å bidra til å løse, og nå leter vi etter flere som deler den ambisjonen med oss.

Søknad sendes til aslak@musicnorway.no innen 1. august. Den skal inneholde en kortfattet tekst om ditt profesjonelle tiltak og/eller virke, samt en plan for dine prosjekter de neste 2 årene.

I tillegg ønsker vi at du inkluderer følgende oppgave i søknaden:

Sett opp en Europaturné for et tenkt norsk band. Ca. 10 jobber – noen norske og noen flere utenlandske. Gjør research på spillestedene/festivalene og beskriv arbeidsoppgavene som prosjektet innebærer. Jobber du allerede med et band og planlegger turné, så kan du bruke det som eksempel (men det må altså ikke være reelle bookinger). Stikkord: Booking, kontrakter, logistikk, honorarer, merch, budsjett, finansiering, samarbeidspartnere, markedsføring/PR etc.

Har du spørsmål, ta kontakt med Aslak Oppebøen (901 75 338).

Kommentarer

Relatert innhold