logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

100.000 radiospillinger på to måneder for Madcon

Av 100.000 radiospillinger på to måneder for Madcon Publisert: 28. jul, 2015

Foto: Olav Stubberud

Madcons «Don’t Worry» slår an i sommervarmen. Siden 1. juni er låten spilt mer enn 100.000 ganger på internasjonal radio.

Madcons siste single «Don’t Worry» gjorde seg raskt bemerket på norske hitlister, og har i skrivende stund ligget 21 uker på VG-lista. Men i sommer har låten virkelig spredt vingene i utlandet, spesielt i Europa, og har så langt blitt spilt mer enn 100.000 ganger på internasjonal radio bare siden 1. juni.

Ifølge radiomonitoreringstjenesten MusicDNA har låten blitt spilt 109.204 ganger rundt omkring i verden de siste to månedene. Og da har vi trukket fra alle avspillingene på norsk radio. Madcon-manager Peter Peters er naturlig nok særdeles fornøyd med utviklingen.

– Det er veldig gledelig å treffe med en skikkelig smash som fungerer så bredt. Låten har gått til nummer 1 på radio i Norge, Italia og Tyskland, topp 2 i Østerrike og Sveits, topp 5 i Holland og Polen, og gått topp 20 i Danmark, Sverige, Spania og Finland. Nå har vi nettopp startet ganske eksplosivt i Canada, UK og Australia med veldig gode radio ads helt fra start. 63 kommersielle stasjoner ink Capital og BBC2 i UK, Nova Network i Australia, og mer enn 25 stasjoner i Canada allerede, sier han i en kommentar til Music Norway.

Størst i Tyskland
Størstedelen av radiospillingene kommer fra Tyskland, med vel 35.000 avspillinger bare i sommer og 70.000 totalt sett. Her ligger låten an til å bli en av årets mest spilte, etter fem uker på førsteplass på listene og hele 15 uker på topp ti. I Italia er låten spilt nærmere 13.000 ganger de siste to månedene, mens Polen og Nederland følger med rundt 9000 avspillinger i hvert land.

Men jobben er på ingen måte ferdig, ifølge Peters.

– «Don’t Worry» er en global release innen utgangen av 2015, så alle markeder er veldig spennende for oss. Foreløpig handler planene fremover først og fremst om å lansere låten i USA, Latin-Amerika og Sørøst-Asia, sier han.

Totalt antall internasjonale radiospillinger siden release er 166.600 ifølge MusicDNA. Låten gjør det også skarpt både på Spotify, med over 40 millioner streams, og på de internasjonale iTunes-listene, hvor «Don’t Worry» i øyeblikket ligger på en sammenlagt 18. plass i Europa.

 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere