logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Åpent hus høsten 2016 – Save the date!

Av Karoline Røed Tønnesen Publisert: 23. sep, 2016

Music Norway fortsetter sin rekke med Åpent hus utover høsten. Sett av datoene!

I høst tar vi for oss ett ukjent og ett kjent marked, samt plukker de beste rådene fra de største showcase-festivalene i Europa.

13. oktober: Polen Open.
Kl. 10:00 – 11:00
Polen er en av Europas sterkest voksende økonomier og musikkbransjen følger etter. Med over 40 millioner og en sterk voksende middelklasse med en stor åpenhet for norsk og nordisk musikk har Polen allerede blitt et viktig eksport territorium. Musikkmarkedet vokste med 13,6% i 2015 og siden 2008 har antall internasjonale konserter på polske festivaler økt fra 20 til 80%. Live-markedet er godt og festivalene har god betalingsevne.

Det fysiske markedet står fremdeles sterkt men digital er i sterk vekst. SSB viser til at det bor nærmere 100 000 polakker i Norge og at dette teller som vår største innvandringsgruppe. Dette tallet gjelder bare disse personene som er registrert i Norge – når vi også inkluderer de som har oppholdstillatelse dobles antallet.

I denne anledningen arrangerer Music Norway et nordisk trade mission i november (mer info følger) og før dette gjør vi et Åpent Hus i samarbeid med Magdalena Jensen CEO og Chimes Agency på markedet i Oslo, slik at norske aktører kan lære mer om markedet. Her vil også vårt nye veikart til polen bli lansert.

14. november: US Open – Oslo
Kl. 12:00 – 15:00
Igjen byr Music Norway på kunnskap om det amerikanske markedet. Vi tar pulsen på musikkindustrien i verdens mest attraktive marked. Hvilke muligheter har vi nå? Hvordan jobber dagens heteste norske artister med det amerikanske markedet? Et team bestående av norske og amerikanske bransjefolk snakker om det vi alle vil vite mer om.

Visum er også et tilbakevendende tema, og vi er så heldige å få med oss den amerikanske ambassaden i Oslo. De vil lette på sløret og belyse prosessen for hvordan man skal gå frem når man søker visum til USA.

15. november: US Open – Bergen
Vi tar med oss den amerikanske ambassaden og våre internasjonale gjester videre til Bergen. I samarbeid med Brak setter vi opp tilsvarende dag som vi gjør i Oslo dagen før.

30. november: Showcase-festivaler, hvordan skal du jobbe?
Kl. 10:00 – 12:00
Vi har invitert bookerne Adam Ryan – The Great Escape, Bjørn Pfarr – Reeperbahn og Robert Meijerink – Eurosonic som er blant Europas ledende showcase-festivaler. De vil fortelle oss hva de ser etter når de booker, og hvordan du som representant skal jobbe før, under og etter en showcase-festival. I tillegg får vi med oss noen fra teamet rundt en av Norges ledende artister som har spilt på dem alle sammen.
Sett av datoen nå, mer informasjon kommer eter hvert!

Kommentarer

Relatert innhold