logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Åpent Hus: Hvordan formidle ny musikk?

Av Åpent Hus: Hvordan formidle ny musikk? Publisert: 04. feb, 2015

Foto: Ultimafestivalen /Henrik Beck

Music Norway inviterer til årets første Åpent Hus den 27. februar, med temaet «Hvordan formidle ny musikk».

Hvordan formidler man musikk som er ny, ukjent eller forankret i tung akademia? Hva betyr en tydelig designprofil for en festival uten tradisjonelle headlinere? Og hvorfor krever det fingerspitzengefühl å trekke publikum til en samtidsmusikkonsert, når samtidskunstmuseene fylles til randen tilsynelatende uoppfordret?

Vi har invitert en håndfull sentrale musikk- og kunstaktører til å presentere sine tanker rundt formidling av ny musikk.

Vi serverer boller og Tim Wendelboe-kaffe til innleggene.
Det er gratis inngang på våre Åpne hus, men da vi ønsker å servere nok kaffe og boller til alle ser vi gjerne at du melder deg på til karoline@musicnorway.no innen 25. februar.

Facebook-event finner du her.

Programmet for Åpent Hus 27. februar er som følger:
13:00 Introduksjon ved prosjektleder Einar I. Eidsvåg

13:10 Anne Hilde Neset (nyMusikk): FORMIDLING AV nyMusikk

13:30 Aslak Gurholt Rønsen (Yokoland): DESIGN FOR MUSIKK OG LITTERATUR

13:50 Cathrine Nysæther (Ultima Oslo Contemporary Music Festival): OM BALANSEKUNST OG ET DÅRLIG RYKTE

14:10 Pause

14:20 Lars Mørch Finborud (Henie Onstad kunstsenter): SERIØS MUSIKK

14:40 Panel med deltakerne, moderator Sofie Ringstad

15:30 Avslutning

OM DELTAKERNE

ANNE HILDE NESET er kunstnerisk leder i nyMusikk, Contributing Editor i musikkmagasinet The Wire og jevnlig vertskap for radioprogrammet Late Junction på BBC 3. Gjennom festivalene Off the Page og Only Connect har Neset og nyMusikk de siste årene introdusert samtidsmusikk og musikkteori i bred forstand til et nytt publikum.
www.nymusikk.no

ASLAK GURHOLT RØNSEN er designer og med-grunnlegger av det prisvinnende designstudioet Yokoland. Siden oppstarten i 2001 har Yokoland dyrket tette samarbeid med plateselskapene Metronomicon Audio og Hubro – i tillegg til å blant annet opprette en egen stat, arbeide med Flamme Forlag og bygge en fabrikk i Porsgrunn.
www.yokoland.com

CATHRINE NYSÆTHER er informasjonssjef i Ultima Oslo Contemporary Music Festival, Nordens største samtidsmusikkfestival. Nysæther har lang fartstid som musikkjournalist i blant annet VG, Dagsavisen og Aftenposten, i tillegg til erfaring fra forlagsbransjen.
www.ultima.no

LARS MØRCH FINBORUD er kurator ved Henie Onstad kunstsenter, og er en sentral skikkelse i musikkarbeidet ved kunstsenteret. Ved siden av å skrive fast i blant annet Morgenbladet, driver Finborud plateselskapene Plastic Strip Press og Prisma Records. I 2013 debuterte han også som forfatter, med romanen «De svarte skiltene».
www.hok.no

Velkommen skal du være!

Kommentarer