logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Åpent hus: Mental Helse På Agendaen

Av Tina Brodal Publisert: 04. jun, 2020

Torsdag 18. juni står psykisk helse i bransjen på agendaen i Åpent Hus.

Psykisk helse er ingen ny utfordring i musikkbransjen, men med den nåværende pandemien som har isolert mange samt gitt økonomiske usikkerheter, er det igjen på tide å sette mental helse på agendaen, før strømmetall og kommersiell suksess.

Torsdag 18. juni, kl 16-17. Sjekk ut Facebook eventet her.

Les mer: Søk på veiledningstimer med internasjonale aktører

I samarbeid med Musikkhjemmekontoret snakker vi med psykoterapeut og grunnlegger av Music Industry Therapists & Coaches (MITC), Tamsin Embleton, om mental helse i musikkbransjen. Sammen med psykoterapeut Sital Panesar (også fra MITC), vil de ta for seg de spesifikke yrkesstressfaktorene de som jobber i musikkbransjen står overfor, samt den ekstra utfordringen som Covid-19 nå utgjør. Man vil lære hvordan man bedre kan ta vare på seg selv og de rundt seg med tips for angstlindring og arbeid i selvisolasjon.

Les mer: Veiledning om angstlindring og selvisolasjon

Rundt halvparten av befolkningen i Norge får psykiske vansker eller lidelser i løpet av livet. Nasjonale tall viser at om lag 15 prosent av alle yrkesaktive oppgir at de opplever psykiske plager i løpet av de siste månedene (pre-Covid-19-tall). I tillegg viser en svensk studie utført av Record Union at 73% av musikere oppgir at de lider av psykiske helse problemer. Studien konkluderte også med at 33% prosent har opplevd panikkanfall, og bare 19% føler at musikkbransjen gir sunne arbeidsforhold.

Psykoterapeut Tamsin Embleton har over 10 års erfaring fra musikkbransjen.

Tamsin Embleton
Etter 10 år i livemusikkindustrien som arena, festival- og eventbooker, artist manager og turne-manager jobber Tamsin Embleton nå som en tilknytningsbasert psykodynamisk psykoterapeut. Hun driver en privat praksis i London og spesialiserer seg i å jobbe med musikere og musikkbransjen i alle ledd av karrieren, fra nye artister til etablerte navn. Tamsin forsker for tiden på den psykologiske effekten av å turnere og vil bruke funnene sine for å lage de beste dokumentene og guidene for å støtte kunstnere og crew med det utallige psykologiske presset som oppstår i jobbsammenheng.

Tamsin utdannet seg ved Bowlby Center, Regents og Birkbeck universitet, og har deltatt på kurs ved Anna Freud Center (MBT), Institute for Psychoanalysis & Clinic for Dissociative Studies. Hun har tilbrakt flere år med å jobbe med pasienter på et NHS-sykehus og er medlem av både International Society for the Study of Trauma and Dissociation og European Society for Trauma and Dissociation.

Tamsin er spesialisert i å jobbe med arv fra barndomstraumer, omsorgssvikt, tilknytningsvansker og ugunstige barndomsopplevelser – inkludert å jobbe med de som sliter med avhengighet, komplekse traumer, diagnoser av personlighetsforstyrrelser og forholdsproblemer.

Sital Panesar er grunneleggeren av MusicaTherapy.

Sital Panesar
Etter lang fartstid innen veldedighetsorganisasjoner, samt å støtte musikere i privat praksis, grunnla Sital MusicaTherapy, med fokus på emosjonell og mental helse samt velvære for musikere (og andre i bransjen) med bakgrunn fra en etnisk minoritet. Sital bruker sin brede erfaring fra bransjen til å tilby skreddersydd støtte rundt kulturelt mangfold, arv, generasjonstraumer og identitet. Hun har også spesialisert trening og erfaring med å jobbe med seksuelle helserelaterte problemer og seksuelle traumer.

Sital er utdannet ved University of East London, hvor hun også tilbyr sin ekspertise som foreleser og via veiledning på studieveilednings- og psykoterapiprogrammet. Hun er en integrerende terapeut, og bruker et bredt spekter av tilnærminger for å skreddersy øktene sine basert på individuelle klienter. Først og fremst mener hun at det å bygge et terapeutisk forhold basert på tillit og empati er nøkkelen.

Kommentarer

Relatert innhold