logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Åpent hus: Showcase-festivaler, hvordan skal du jobbe?

Av Pål Dimmen Publisert: 07. nov, 2016

Astrid S på scenen under Eurosonic 2016 (foto: Siese Veenstra)

Unik mulighet til å møte representanter fra Europas viktigste showcase-festivaler!

30. november kl. 10-12 inviterer Music Norway til åpent hus med showcase-festivaler som tema.

På besøk kommer bookerne fra to av de ledende showcase-festivalene i Europa, Bjørn Pfarr – Reeperbahn Festival og Robert Meijerink – Eurosonic, samt Kevin Moore, som er daglig leder av den viktigste UK-baserte showcase-festivalen The Great Escape.

Kevin, Bjørn og Robert vil fortelle oss hva de ser etter når de booker, og hvordan du som representant best skal jobbe før, under og etter en showcase-festival.

Kevin Moore er daglig leder av The Great Escape og jobber tett sammen med booking-ansvarlig Adam Ryan. The Great Escape har siden starten i 2008 etablert seg til å bli en av de største festivalene for ny musikk i Europa. Festivalen showcaser mer enn 450 + nye artister fra hele verden på 30 + Spillesteder i Brighton. I tillegg til alle konsertene, har festivalen et konferanse- og seminarprogram samt nettverksmuligheter med over 3500 bransjedelegater fra hele verden. Siden Kevin startet i januar 2012, har festivalen utvidet sin internasjonale programmering, 30 ulike nasjonaliteter er nå representert på plakaten. The Great Escape feiret sine 10 år i 2015, det tredje året på rad hvor festivalen har vært utsolgt.

Bjørn Pfarr er booking-ansvarlig og visedirektør av Reeperbahn Festival i Hamburg, en av Europas ledende musikk-og konferansefestivaler med et 4-dagers program, inkludert mer enn 400 artister på over 35 spillesteder. Bjørn har jobbet med Reeperbahn siden festivalen startet i 2006.

Robert Meijerink er booking-ansvarlig for Eurosonic Noorderslag. Eurosonic Noorderslag har en lang historie med å booke og showcase nye fremadstormende artister fra Norge. Festivalen holdes i byen Groningen, Nederland og er rettet mot live-markedet (festival-bookere, arrangører, agenter, plateselskap, osv.) og musikkfans. Artister som Ane Brun, Aurora, Cashmere Cat, Dagny, Highasakite, Kaisers Orchestra, Katzenjammer, Kvelertak, Wardruna har spilt showcase på Eurosonic i begynnelsen av sine karrierer. Formålet med Eurosonic Noorderslag er å gi en oversikt over det europeiske live-markedet. Hvert år presenteres fremadstormende, nye og eksportklare artister fra hele Europa på Eurosonic Noorderslag.

Facebook-arrangement herhttps://www.facebook.com/events/161104107688915/

Kommentarer

Relatert innhold