logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Check-in med Joachim Alte

Av Check-in med Joachim Alte Publisert: 10. feb, 2015

Joachim Alte har flyttet basen sin til Los Angeles. Med relokaliseringsstøtte fra Music Norway skal Alte utvikle eksisterende- og skape nye prosjekter for Tårn Music.

Sammen med Tom Roger Rogstad sto Joachim Alte, også kjent som Kleen Cut, bak låten «Haba Haba», som var Stella Mwangis og Norges bidrag til Melodi Grand Prix i 2011. Alte har også jobbet med artister som Karen Jo Fields, Sandra Lyng Haugen og Beverly Knight.

Tårn Music er et publishing-, management- og konsulentfirma som skal representere norsk musikk i USA. Alte har lang erfaring fra det amerikanske markedet og etableringen av Tårn er et ledd i en større og videre satsning her.

Vi tok en prat med Alte etter han hadde fått noen uker til å sette seg inn i sin nye hjemby

– Hvordan har den første tiden i LA vært?

– Jeg har vært i LA i to uker nå. Dette oppholdet er noe jeg har planlagt lenge, og varigheten av den er ganske fleksibel. Jeg er her på er tre-årig O1 visum. Jeg har hatt min manager her siden 2008, og sammen har vi forberedt prosjekter og avtalt møter på forhånd. Ettersom jeg planlegger å ha LA som min base framover,  også utover relokaliseringstiden, har det vært en del jobb bare å komme i stand i leiligheten her. Men etter at det var i orden har det vært non-stop jobb, og dagene flyr.

– Hvordan forberedte du deg til oppholdet?

– Jeg har møtt artister, produsenter og låtskrivere som er del av prosjekter jeg skal jobbe med framover. Jeg har også brukt dagene på å forberede møter jeg skal ha med potensielle nye samarbeidspartnere.

– Hvilke prosjekter arbeider du med for øyeblikket?

– Jeg har vært med å utvikle en ung artist som nå har blitt signet til RCA, og samarbeider for øyeblikket med hennes management om å finne låter til debutalbumet. Hun er bare 16 år gammel, og er så åpenbart en kommende stjerne. Hun må bare finne sin musikalske identitet. Plateselskapet har ikke dårlig tid med prosjektet, så det viktigste er å sørge for at hun får sterke låter som føles unike, definerer hvem hun er som artist og som samtidig er egnet for radio.

– Hvordan tenker du å gå frem for å få mest ut av oppholdet?

– Jeg jobber også kontinuerlig med pitching til synk. Jeg har foreløpig en ganske liten, men sterk katalog som jeg representerer for synk. Jeg syns det er utrolig gøy å kunne pitche musikk jeg er stolt av å representere. Lille Norge har veldig mange flinke musikere og artister, og det er gøy å kunne dele det med det enorme markedet her borte. Jeg har fått utelukkende positiv respons her borte på musikk jeg har presentert fra norske artister som Bløsh, Sissi Sing og Nico D.

– Har du møtt på noen utfodringer så langt?

-Den største utfordringen til nå har rett og slett vært at dagene går så alt for fort. Når man først har noen kontakter her, så dukker det opp nye muligheter og nye folk å møte hele tiden. Det er viktig å velge hva jeg skal bruke tiden på. For meg er målet å opprette en solid sirkel av samarbeidspartnere for Tårn Music. Jeg må sikre avtaler med sub-publishere og sørge for enda bedre muligheter for synkplasseringer. I tillegg må jeg følge opp prosjektene jeg allerede er involvert i, samt utforske nye for å se om det er noe jeg kan bidra på.

Med travle og hektiske dager er det krevende å holde familie og kolleger oppdatert på hva som foregår, men Alte har en plan om hvordan det kan gå.

-Jeg har lyst til å klare å blogge herfra, men foreløpig har jeg ikke hatt tid til å sette meg ned med det. Forhåpentligvis kommer jeg i gang med det etter hvert, så blir det mulig å følge alt som skjer underveis der.

Kommentarer

Relatert innhold