logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Fikk gåsehud av Satyricon

Av Fikk gåsehud av Satyricon

Foto: Espen Ixtlan

Satyricon-konserten i Operaen imponerte tilreisende journalister.

De norske metal-legendene i Satyricon holdt nylig en unik konsert i Operaen i forbindelse med slippet av sitt nye, selvtitulerte album. Med operakoret i ryggen, var det duket for en helt spesiell opplevelse, og konserten var utsolgt lang tid i forveien.

En rekke internasjonale journalister hadde også tatt turen til Operaen denne kvelden. Blant disse var Jan Jaedike fra Rock Hard Germany.

– Jeg var dypt imponert. Operaen er en nydelig bygning, og kombinasjonen med Satyricon og koret var fabelaktig. Det er mange rockeband som samarbeider med klassiske aktører uten at det tilfører låtene noe ekstra, sier Jaedike, og peker på band som Metallica og Kiss.

– Men dette var helt annerledes. Deler av konserten ga meg gåsehud!

Også Guillaume Fleury fra Rock Hard France var til stede. Han mener at det var en uforglemmelig opplevelse å se black metal-legendene i Operaen.

– Bruken av kor gir Satyricons unike musikk en ny form for kraft og magi. Jeg gjenoppdaget faktisk enkelte klassikere som «Den Siste» og «To The Mountains» med ny innpakning, forteller han.

Robert Haagsma fra nederlanske Aardschok Magazine innrømmer at han var noe skeptisk i utganspunktet, men at skepsisen forsvant fra første sekund.

– Bandet hørtes utrolig bra ut. Mørkt, agressivt og intenst! Koret tilførte musikken en ekstra dimensjon og skummel stemning.

Haagsma fremhever også det visuelle aspektet med konserten.

– Interaksjonen mellom frontperson Satyr, koret og dirigenten var helt spesiell. Jeg gleder meg til DVD-en, avslutter han.

Tidligere har andre hardslående band som Vreid og Seigmen spilt konserter i Operaen.

Music Norway støttet promoteringen av konserten.

Foto: Espen Ixtlan

Hør Satyricons siste album i Spotify:

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere