logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Hellfest: – Et avgjørende sted for metal-bransjen

Av Hellfest: – Et avgjørende sted for metal-bransjen Publisert: 17. jun, 2015

Mayhem er blant de norske bandene som spiller på årets Hellfest.

Hellfest er et nøkkelarrangement hvis man skal jobbe internasjonalt med metal, mener norske bransjeaktører.

Denne uken braker den store franske metal-festivalen Hellfest løs i Clisson utenfor Nantes. Den forlengst utsolgte festivalen har tradisjon for å booke mange norske band, og i år er Shining, Satyricon, Mayhem, Khold og Nidingr representert på Hellfest.

I tillegg til å være en toneangivende festival, er Hellfest et naturlig samlingspunkt for den internasjonale metal-bransjen. Derfor åpnet Music Norway i år for muligheten til å søke bransjestøtte for å dra til festivalen.

Innleid prosjektmedarbeider for Music Norway, Simon Füllemann, som ellers driver All Access Agency, mener at Hellfest er et nøkkelarrangement hvis man skal jobbe internasjonalt med metal.

– Hellfest samler mer enn 600 bransjefolk fra hele verden. Festivalen har vokst til å bli en av de største og viktigste metal-møteplassene i verden. Selv har jeg inngått store platekontrakter, turnéplaner, merch-dealer, i tillegg til å nyte den fantastiske line-upen de siste ti årene. Det er klart et avgjørende sted å være for den norske rock- og metal-industrien når det gjelder internasjonal business, sier Füllemann.

Unik mulighet

Kjersti Espe fra Indie Recordings er blant de norske bransjedelegatene som drar til Hellfest i år.

– Et godt og nært samarbeid med viktige aktører i utlandet gjør at vi kan utføre en stadig bedre jobb for banda på labelen ved nye utgivelser eller turneer i Europa. Hellfest har blitt et knutepunkt for metal-bransjen i Europa, og da er det viktig for oss å delta på festivalen for å styrke og bygge relasjoner med samarbeidspartnere utenfor landegrensene, kommenterer hun overfor Music Norway.

Også Oda-Marie Jørgensen, seniorrådgiver og Head of Social Media i Miss Fixit Agency, blir med til festivalen.

– Hellfest er en av de mest anerkjente og største rock- og metalfestivalene i Europa, og et av de viktigste møtepunktene for den internasjonale bransjen. Å delta på Hellfest gir en unik mulighet til å utvide kontaktnettverket og finne egnede samarbeidspartnere innen promotering, label, booking og media i Europa – noe som vil komme våre artister til gode i lang tid fremover, sier hun.

Årets line-up består av størrelser som Judas Priest, Slipknot, Scorpions, Faith No More, Lamb of God, Venom, Mastodon og en lang rekke andre store internasjonale navn, i tillegg til de nevnte norske bandene. Les mer om Hellfest her: http://www.hellfest.fr/

Music Norway vil være til stede under årets Hellfest, som arrangeres fra 19-21 juni. 

 

Kommentarer

Relatert innhold