logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Hjelp oss å lage konsertoversikt!

Av Hjelp oss å lage konsertoversikt! Publisert: 16. mai, 2014

Foto: Eric Pàmies

Music Norway presenterer en flunkende ny konsertkalender.

Music Norway presenterer i dag en ny, redesignet kalender med oversikt over norske konserter i utlandet. Kalenderen, som ligger på våre engelske nettsider, er ment som et verktøy både for internasjonale og norske lesere med interesse for norsk musikk, så vel som internasjonal bransje, ambassader og organisasjoner. Dette er også et godt promoteringsverktøy i Music Norways informasjonsarbeid.

Antall norske konserter rundt om i verden er mildt sagt overveldende. Bare i 2013 ble det søkt om tilskudd til 3871 konserter gjennom Music Norways reisetilskuddsordning for internasjonale konserter. I tillegg til dette kommer alle som ikke søker ordningen, og ikke minst konserter som legges til en turné uten at dette snappes opp av vår ordning. Samtidig oppstår ofte kanselleringer eller endring av dato og spillested. Med andre ord er det svært vanskelig å ha full oversikt over aktiviteten til enhver tid.

Vi er derfor avhengige av hjelp fra både artister, bransje og organisasjoner for å få en best mulig konsertkalender. Slik kalenderen fungerer i dag, fylles den automatisk med innhold fra anmodningsskjemaene i vår reisetilskuddsordning. For å få utbetalt innvilget tilskudd, må man fylle ut et slikt anmodningsskjema, hvor alt av endelig bekreftede konserter legges inn. Det er disse som automatisk legges inn i kalenderen, så vær nøye på at informasjonen i skjemaet er korrekt.

I tillegg gjøres en manuell jobb, hvor vi prøver å snappe opp internasjonale konserter som faller utenfor ordningen eller som ikke har fått tilskudd. Det er spesielt her vi trenger hjelp, og vi setter stor pris på tips til konserter som bør inn i kalenderen. Det eneste kriteriet er at konserten er åpen for publikum og at den finner sted i utlandet. Tipsene sendes til office@musicnorway.no.

Kommentarer

Relatert innhold