logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Internasjonalt i Bergen

Publisert: 24. mai, 2017

Hedvig Mollestad og Jarle Bernhoft, Nattjazz 2016 (Foto: Oddbjørn Steffensen)

Festspillene i Bergen og Nutshell, i forbindelse med Nattjazz, bringer en rekke internasjonale delegater til Bergen.

Nutshell er navnet på det internasjonale besøksprogrammet under Nattjazz i Bergen. Det overordnede målet er at programmet skal stimulere til økt eksport av norsk jazz ved å eksponere norsk musikk for sentrale utenlandske bransjeaktører og internasjonal presse, skape en møteplass for nasjonale og internasjonale bransjeaktører innen jazzfeltet, samt styrke bildet av Norge som et internasjonalt referansested for nyskapende jazz.

Music Norway deltar som co-host, og samordner invitasjonslisten. Det deltar ca. 15 norske og 20 utenlandske delegater, som skal delta på dag-showcaser, utflukt til Troldhaugen og se konserter i Nattjazz-programmet.

Festspillene i Bergen og Music Norway samarbeider om et internasjonalt delegatprogram for tredje året på rad. Music Norway bidrar med økonomisk tilskudd og samarbeider med FiB om å invitere delegater. I år er det 7 delegater fra Kina, 4 fra Danmark, 3 fra Tyskland samt deltagere fra Canada, Island, Italia, Østerrike, Sverige (2), Russland, UK, Ukraina og USA. Det er 10 norske delegater i programmet.

I samarbeid med Nutshell drar FiB-delegatene på ekskursjon til Troldhaugen for å se konserter med Camilla Kjøll, mens Nutshell-delegatene kan glede seg til Erlend Slettevoll Trio. Nutshell og FiB samarbeider også om en seanse i Universitetets Aula, hvor Ingfrid Breie Nyhus, solo piano, og Ståle Storløkken solo piano og elektronikk, opptrer.

For øvrig skal FiB-delegatene møtes på flere felles arrangementer.

Nutshell foregår fra 24. – 27. mai, mens FiB-programmet foregår fra 25. – 28. mai.

Les mer om Nattjazz og Festspillene i Bergen.

Kommentarer

Relatert innhold