logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Julepostkort fra LA!

Av Gisle G. Stokland Publisert: 21. des, 2016

Aurora og Gisle G. Stokland (Foto: Olav Stubberud)

Vår mann i Los Angeles gleder seg til 2017!

Music Norways første år i Los Angeles føles som både en time og 10 år. Å komme seg på plass, lære forskjellen på Google Maps og Waze når man kjører, og ikke mist forstå hvor viktig det er med grønn kål i California (alias Kale-fornia) tar litt tid. Samtidig som man må lære lokal etikette når det kommer til å purre på svar, godta møter som blir avlyst en halvtime i forkant og huske at «amazing» egentlig betyr «helt OK».

Men nå sitter LA i fingerspissene og 2017 er vårt 🙂

Etter den suverene Stargate Masterclass-runden i høst, så er det klart for FRAM Trade Mission i januar. Her skal en håndfull norske bransjefolk fra øverste hylle møte flere amerikanske potensielle nye USA-kolleger i løpet av tre dager.

På menyen står alt fra roundtables med viktige aktører innen A&R, music sync, streaming, entertainment law, indie-PR/marketing og artist-booking for TV. Kombinert med noen solide company visits. Jeg gleder meg til å fortelle mer om det i etterkant.

Nå som jeg ufrivillig går en Cali-Christmas i møte (forsinket visumsøknad… men jeg kan ikke klage så mye), så kan vi ta en titt på de seneste ukene.

Et av høydepunktene var å ha AURORA tilbake i LA, hvor hun spilte to kvelder på rad på Fonda Theatre på Hollywood Boulevard. Ordet «magisk» er slitt, men det er perfekt for den unge bergenseren.

Heldig som hun var fikk hun møte Music Norway etter supershowet.

View this post on Instagram

AURORA excited to meet me (📷@olav)

A post shared by Gisle G. Stokland (@gislegstokland) on

Vårt HQ i West Hollywood hadde nylig besøk av Oslo-gutten Mathias Sørum, som siden 2008 har jobbet fra 11th Street Studios i Atlanta, hvor hans firma Sorum er management for flere artister og låtskrivere.

Fun fact: Etter at Mathias uteksaminerte fra The Columbia College Chicago, så skrev han musikkvideoer for blant andre Jay Z og Pharrell Williams.

I den elektroniske popsjangeren så har de to norske 21 år gamle romkameratene Bearson og Jerry Folk hatt et suverent 2016. Det er lite å si på aktiviteten og innsatsen, og fanbasen deres vokser godt og organisk.

Bearson er signert til Ultra (Kygo), mens Jerry Folk velger – foreløpig – å holde seg usignert. Og han klarer seg godt:

Monica fra Grimstad alias Mr Little Jeans var på en flott USA-turné, med bortskjemte Los Angeles som et av de entusiastiske høydepunktene:

Thomas Eriksen har fått det fancy navnet Earwulf og signert med APG. Hans nye G-Eazy-singel ble sluppet denne kvelden, her i godt lang med Jamaica-tvillingduoen Nicki & Navi:

MGPjr.-vinner Mathea Mari var innom Music Norway-kontoret og fortalte om hvordan det har vært å flytte fra Bergen til OC alias Orange County:

Slutface gikk med på å bytte navn til Sløtface, til glede for amerikanske og britiske medier. USA begynner å elske Stavanger-bandet, og da de spilte i Westlake så kom Carol Heikkinen; manusforfatteren av den semiklassiske filmen Empire Records:

Ellers er det stas å gå inn i butikker over hele LA og se Tromsø-jenta Dagny lyse opp på denne forsiden:

Music Norway gleder seg til 2017!

Kommentarer

Relatert innhold