logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Klart for Borealis

Av Klart for Borealis Publisert: 11. mar, 2015

Sofie Ringstad og Einar Idsøe Eidsvåg - klare for å ta imot rekordstor internasjonal delegasjon til Borealis-festivalen

Denne uka starter Borealis-festivalen i Bergen. Music Norway er på plass for å koordinere det internasjonale besøksprogrammet.

I løpet av fem dager i mars hvert år inntar Borealis hele Bergen med nye musikalske eksperimenter fra Norge og resten av verden. Fra 11. til 15. mars presenterer Borealis konserter, installasjoner, forestillinger, foredrag og filmer på mange av byens små og større konsertscener, kunstgallerier og kulturarenaer.

I år er deltagelsen fra utlandet større enn noen gang – journalister, festivalledere, kuratorer, produsenter og plateselskapsrepresentanter fra Storbritannia, USA, Tyskland, Nederland, Sverige og Danmark tar turen til Bergen denne uka for å delta på Borealis og Music Norways’ internasjonale besøksprogram

Skaper møteplasser
Einar Idsøe Eidsvåg er Music Norways prosjektleder for klassisk, samtid og elektronisk musikk, og spiller en viktig rolle for Borealis-festivalens internasjonale besøksprogram. I Bergen skal Eidsvåg sammen med Sofie Ringstad, Music Norways andre prosjektleder på kunstmusikkfeltet, være med på å skape vitale møteplasser mellom internasjonale delegater og representanter for den norske kunstmusikkscenen:

– Music Norway går inn med noe midler på Borealis i år, og vi stiller med våre ressurser: arbeidskraft, nettverk og tilstedeværelse. Vi har gjennom flere samtaler med Borealis lagt opp et besøksprogram som legger seg tett opptil Borealis sitt program, hvor det er fokus på møteplasser utover forestillingene- det kan være en lunsj, eller middag med en liten agenda som kan være at delegatene fra Norge og utlandet får presentert seg selv og hva de arbeider med. Dette gjør vi i samarbeid med Borealis og BRAK. Ellers så vil jeg snike inn at har Borealis vært flinke til å søke tilskudd fra Music Norway og andre tilskuddsordninger via Utenriksdepartementets utestasjoner.

Rekordstor internasjonal delegasjon
Fra Storbritannia, USA, Tyskland, Nederland, Sverige og Danmark er nå journalister, festivalledere, kuratorer, produsenter og plateselskapsrepresentanter på vei til Bergen. I tett samarbeid med Borealis har Music Norway kommet fram til en solid delegatliste:

– Borealis har et godt nettverk fra før og deres nye kunstneriske leder Peter Meanwell med fortid fra BBC kjenner mange i UK, så det reflekterer listen, forteller Eidsvåg. – Ellers har vi sett på delegatlister fra andre festivaler som Ultima. Når Music Norway er med på gjennomføre et delegatprogram er åpenhet en dyd slik at bransjen i sin helhet kan opparbeide seg kontakter og forhåpentligvis vil det lede til nye prosjekter og oppdrag for det norske feltet i utlandet.

Hva er det ved Borealis som gjør at såpass mange travle kunstmusikkaktører velger å ta turen til Bergen denne uka? Eidsvåg mener at kreativ eksperimentering fra festivallederens side er et stikkord her:

– Borealis har ikke et enormt budsjett. Festivalen klarer å gjøre masse spennende og kreativt utfra det de har, jeg har store forventninger til den nye kunstneriske lederen Peter Meanwell og tror vi kan forvente mye eksperimentering. Under festivalen i år skal de ha et dj sett som varer hele natta. Borealis stiller med madrasser. Du stiller med deg selv og legger deg ned. Du kan sove om du vil. I tillegg er Borealis en intim festival. Det er ikke unikt, men bra for festivalen.

Kommentarer

Relatert innhold