logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Masterclass med Stargate, Fred Ball og Electric i London og Los Angeles

Av Masterclass med Stargate, Fred Ball og Electric i London og Los Angeles Publisert: 17. jun, 2016

Stargate (foto: Handout)

Norske låtskrivere og produsenter er i vinden som aldri før. Music Norway tilbyr nå en særdeles eksklusiv mulighet for et utvalg lovende norske låtskrivere og produsenter til å delta i et masterclass-program i London og Los Angeles.

Deltakerne får en unik mulighet til å få råd, lærdom og faglig input fra stjerneduoen Stargate i Los Angeles, multitalentet Fred Ball og fremgangsrike Electric.

Programmet vil strekke seg over en uke fordelt på London og LA, og vil bestå av studiobesøk med «mestrene», foredrags-sessions med viktige bransjekontakter og nettverksmuligheter.

Programmet er søknadsbasert og utvalget blir gjort av faggruppe satt sammen av Music Norway. Den endelige deltakergruppen vil bestå av 5-8 personer. Masterclass-en vil foregå i tidsrommet 25-30. september 2016. Søknadsfrist er 7. juli.

The masters:

Stargate, bestående av Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen, er som de fleste vet Norges absolutt største hit-leverandører gjennom tidene, med topplasseringer på lister over hele verden sammen med verdensstjerner som Rihanna, Coldplay, Katy Perry og Beyonce.

– Det er gøy at norsk musikk stadig blir mer synlig i USA, og vi ser frem til å møte en ny gjeng med utvalgte norske produsenter og låtskrivere, sier Tor Erik fra Stargate.

Fredrikstad-produsent Fred Ball er basert i London, signert til Roc Nation (i liket med Stargate). Fred har blant annet co-skrevet og co-produsert Rihannas «Love On The Brain» på hennes seneste album «Anti», og har foruten å være artist selv under navnet Pleasure, blitt Grammy-nominert for Bernhofts «Islander».

Henrik Barman Michelsen og Edvard Førre Erfjord utgjør produsentduoen Electric, og var selv med på Stargate og Music Norways forrige Masterclass, da i New York.

Den norske London-duoen har jobbet med artister som Little Mix, Ella Henderson, Sean Paul, Pusha T og Aurora. Med Little Mix-låten «Black Magic» toppet de listen i UK i tre uker og ble BRIT Awards-nominert for årets britiske singel. De har også skrevet «Sax» med Fleur East som nådde 3. plass i UK, kun slått av Adele og Justin Bieber.

– Det er kjekt å få muligheten til å møte nye, lovende produsenter fra Norge. Vi husker selv hvor inspirerende det var å være med på kurset til Stargate og ser frem til å kunne bidra med våres erfaringer!

Søk om deltakelse på Masterclass ved å fylle ut denne siden innen 7. juli: Klikk her 

Programmet dekkes av Music Norway, mens reise dekkes av den enkelte. Målet er å hjelpe til med å finne neste generasjon internasjonale norske produsenter/låtskrivere. Dokumentasjon på internasjonal etterspørsel eller oppmerksomhet blir vektlagt.

Kommentarer

Relatert innhold