logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Maya Vik og Farao på Øya-kvelder i London

Av Maya Vik og Farao på Øya-kvelder i London

Spiller på Lexington og Club NME på KOKO i feburar.

Øyafestivalen og Music Norway samarbeider om å ta Maya Vik og Farao til London for å gjøre konserter foran bransje og publikum, torsdag 26. februar på The Lexington og fredag 27. februar på Club NME på KOKO.

Maya Vik og Farao starter sitt London-opphold med konsert sammen med engelske Spring King på The Lexington. Denne kvelden arrangeres i samarbeid med Parallel Lines, som også jobber med Arcade Fire, St. Vincent og en masse nye artister. Dagen etter skal de spille på den årlige Øya-varianten av Club NME på KOKO. Dette er et sted som tar 1500 mennesker og det pleier å være trangt når NME inviterer til fest.

Det gis også ut en sjutommers vinylsingel med de to norske artistene. I år er omslagsmaleriet laget av den anerkjente kunstneren Ida Ekblad. Hun er en av landets mest aktive kunstnere, arbeider innen flere kunstneriske uttrykk og har hatt utstillinger i verdensmetropoler som i Berlin, Paris og New York. Singelen gis ut i samarbeid med plateselskapet Rough Trade. Maya Viks låt er produsert av Hans-Petter Lindstrøm.

Øya og Music Norway har samarbeidet flere ganger for å presentere norske artister i utlandet, både i London, Berlin, New York og Austin. De siste årene har band som Razika, Highasakite, Sandra Kolstad, Mikhael Paskalev, Proviant Audio og Team Me reist til London på vinteren.

Kommentarer