logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Music Norway på Førdefestivalen

Av Music Norway på Førdefestivalen Publisert: 29. jun, 2015

Frikar

Snart går startskuddet for den 26. utgaven av Førdefestivalen.

Folke- og verdensmusikkfestivalen ligger på National Geographics top-7-liste over de beste sommerfestivalene i Europa. Førdefestivalen skjer i perioden 1. – 5. juli.

Festivalen har i flere år hatt eget besøksprogram for sine internasjonale gjester og Music Norway har vært, og er, samarbeidspartner sammen med Utenriksdepartementet. På årets pressetur, som arrangeres i forkant av festivalen, deltar 23 delegater fra 13 land. Turen går fra Bergen via Bulandet og Svanøy til Florø og Førde.

– Vi er opptatt av å skape møteplasser og å bygge nettverk. Slike turer binder folk sammen, skaper varige minner, og skaper lojalitet til festivalen og til den norske musikken. Målet er god omtale og konkrete jobber i utlandet for de norske artistene. Vi har holdt på med slike arrangementer i en årrekke innenfor alle sjangre, og denne måten å drive eksport på har vist seg å være særdeles effektiv, sier prosjektleder i Music Norway, Aslak Oppebøen.

Dansekompaniet Frikar har verdenspremiere på sitt nye show GotoGuta i Førdehuset 1. juli. GotoGuta fremføres også på den store festivalen i Rudolstadt i Tyskland senere denne uken.

Se det øvrige programmet her.

Kommentarer

Relatert innhold