logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Nordic Playlist som radio på Iceland Airwaves

Av Nordic Playlist som radio på Iceland Airwaves Publisert: 30. okt, 2014

Respekterte radio-programledere og DJ’er fra hele Norden, Storbritannia og Tyskland samles på Island for å delta i den tre dager lange radiosendingen dedikert til nordisk musikk.

I løpet av tre frostfulle dager under Iceland Airwaves, som varer fra 5.- 9. november, blir Nordic Playlist – den anerkjente web-plattformen for nordisk musikk – forvandlet til en online radiostasjon. Vi har invitert mer enn femten radio DJ’er og journalister til å dele deres kjærlighet til nordisk musikk.

Radioen sender live fra den spesialdesignede Nordic Playlist Radio Bar som en del av Iceland Airwaves off venue program.  Festivalgjester og musikkfans inviteres til å komme innom, spise litt mat, chille og lade opp mobilen mens de hører direkte radiosendinger og ser eksklusive live-opptredener. Folk som ikke er på festivalen kan også følge med via online strømming på Nordic Playlists radiobar.

Nordic Playlist Radio presenterer førsteklasses DJ’er som bl.a. BBC Radio Ones Huw Stephens, NRK P3s Christine Dancke og SVT PSLs Per Sinding-Larsen. Hver programleder har sammensatt et unikt program med temaet nordisk musikk spesielt til anledningen.

– Vi er veldig stolte av dette tiltaket, som tar «oppdagelses-elementet» ved Nordic Playlist et skritt videre. Gjennom radioprogrammer med respekterte og dyktige radio-programledere hyller vi mangfoldigheten og talentene i Norden, samtidig med at vi markerer de artistene og DJ’ene som inntil nå har vært en del av Nordic Playlist, sier Francine Gorman, redaktør i Nordic Playlist.

Det er også live-opptredener fra enestående nordiske artister på programmet. Islandske Ásgeir, finske Jaakko Eino Kalevi og færøyske Byrta kan oppleves live i Nordic Playlist Radio Bar, som ligger i en gammel butikk i hovedgata i Reykjavík. Butikken blir spesialdesignet til anledningen av Islands beste opplevelsesdesigner Kristin Maria Sigthorsdottir. Hun vil også tilberede annerledes nordisk mat og cocktails som kan nytes i Pop Up Baren.

Anna Hildur Hildibrandsdottir, programdirektør hos NOMEX, sier at dette kun er første del av eksperimentet med en nordisk Radio Pop Up.

– Vi ser på muligheten til å ta med Nordic Playlist Radio Bar til andre eventer og festivaler i Norden. Vi er stolte over å ha engasjert alle de nasjonale radiostasjonene i det første eksperimentet og forventer at dette kun er en av mange kommende Nordic Playlist Radio Pop Up’er, sier Hildibrandsdottir.

Nordic Playlist facts
Nordic Playlist ble lansert den 6. januar 2014 og presenterer hver uke playlister kuratert av Nordens mest fremstående artister, og er tilgjengelige på strømmetjenestene Deezer, Spotify og WiMP. Bak plattformen står Nordisk Musikkeksport NOMEX, som eies av de fem nordiske musikkeksportkontorene og støttes av Nordisk Ministerråd.

Denne uken krever kuratoren ingen nærmere introduksjon, det er nemlig svenske Lykke Li som har utvalgt sine 10 yndlingssanger til Nordic Playlist – finn ut av hvilke det er her.

Tidligere kuratorer av Nordic Playlist teller bl.a. Jonas Bjerre (Mew), Nanna Bryndís Hilmardsdottír (Of Monsters and Men), Icona Pop og nordmannen Erlend Øye. Inntil videre er mer enn 40 playlister blitt presentert for et nordisk og internasjonalt publikum, og har på den måten gitt nye og gamle nordiske artister mulighet til å nå et nytt publikum.

Nordic Playlist Radio Bar lages i samarbeid med Spotify Island, det islandske teleselskapet Síminn og Islands nationalradio.

Links
Strøm online Nordic Playlist Radio fra Iceland Airwaves
Delta i eventen i Reykjavík
Lykke Li Playlist

For ytterligere informasjon, kontakt Francine Gorman, redaktør i Nordic Playlist

Kilde: Nordic Playlist

 

Kommentarer