logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norske artister og bransje til The Great Escape

Amanda Tenfjord under by:Larm tidligere år. (Foto: Henning Bjordal Stokka)

Det er fortsatt muligheter for å henge seg på til Brighton ved å søke reisetilskudd innen 1. mai

Hvert år trekker store deler av britisk musikkbransje til kystbyen Brighton for den viktige showcasefestivalen The Great Escape. Festivalen arrangeres i 2019 fra 9. – 11. mai, hvor det parallelt arrangeres en konferanse. Det har med årene blitt én av de viktigste møteplassene i Europa med over 3500 delegater fra hele verden.

Flere norske artister og bransjefolk reiser til kystbyen, inkludert vår egen Henrik Sanne Kristensen. Han ble i forbindelse med festivalen spurt av den britiske radiokanalen, SVS om å lage en liste over sine norske favoritter, inkludert noen av de som vil være å se på The Great Escape.

Onsdag 1. mai er siste frist for å søke bransjetilskudd som kan gi deg muligheten til å reise til årets festival.

Syv norske band og artister er booket til å spille showcaser i år:

Girl In Red
Fieh
Iris
Askjell
Broen
Amanda Tenfjord
Pom Poko

Se oversikt over hvor og når de spiller her.

Det er ikke for sent til å søke om tilskudd

Bransjepersoner kan søke reisetilskudd for å delta. Dette må gjøres innen onsdag 1. mai.

Søk i stikk.no

Man kan søke Music Norway om maksimalt 3500,- i reisestøtte for tilstedeværelse alle festivaldagene (9 – 11. mai). De vil også motta delegatpass (til en verdi av £130).

For å kvalifisere for tilskudd er det en forutsetning at du jobber på et profesjonelt nivå med eksport av norsk musikk og at selskapet driver næringsvirksomheten i og fra Norge. Selskapet må forvalte og selge andres rettigheter.

– The Great Escape, som i år arrangeres for 14. gang, er en av Europas ledende møteplasser for bransje og up&coming artister. Festivalen arrangeres i Brighton utenfor London over tre dager, og her samles alt som kan krype og gå av musikkbransje fra UK, for ikke å snakke om hele verden! Konkurransen er sterk når over 450 navn står på plakaten, men samtidig er dette en unik mulighet for norske artister å få vist seg frem for folk som på alle mulige måter er på utkikk etter “det neste store”. Her har band og artister som Highasakite, Susanne Sundfør, Great News, Aurora, dePresno, Sigrid, Sløtface og Astrid S stått på scenen og overbevist bookingagenter, promotører, A&Rs og andre bransjefolk om at Norge er en svært sterk musikknasjon, sier Henrik Sanne Kristensen, som er prosjektleder for Music Norway og The Great Escape

Sjekk ut Henrik sine anbefalinger av norsk musikk her

Se konferanseprogrammet her

Sjekk ut spillelisten vår med de norske artistene:

Fikk booking og publishing på plass

Én som søkte bransjetilskudd fra Music Norway for å dra på The Great Escape i fjor var Ruben Nesse i Brilliance. Han dro til kystbyen for å representere Tuvaband.

– Det er en fin festival, mye fokus på britisk musikk og bransje så klart, men jeg fikk til masse gode møter. I tillegg ble Tuvaband booket til Iceland Airwaves.

Duoen spilte to konserter i Brighton i fjor, hvor én var på Bella Union sin platebutikk som mottok gode tilbakemeldinger. Et direkte resultat for Tuvaband av konsertene ble en publishingavtale med Isnt Music/Ninja Tune.

Nesse skal ikke reise tilbake i år, noe han begrunner med at han bytter mellom å reise til SPOT Festival i Århus og The Great Escape. Det koster å reise mye, og da kommer hjelp på veien godt med.

– Bransjetilskudd er en unik ordning som alle i bransjen må utnytte. For å drive en internasjonal virksomhet er man nødt å være til stede på slike nettverksarenaer som The Great Escape, sier han.

Har du spørsmål om The Great Escape kan du kontakte Henrik Sanne Kristensen på henrik (at) musicnorway.no. Henrik er prosjektleder for Great Escape og er sjef for London-kontoret til Music Norway gjennom 2019.

Kommentarer

Relatert innhold