logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Ny onlineplattform samler ny musikk fra de nordiske landene

Av Ny onlineplattform samler ny musikk fra de nordiske landene

Hver mandag vil Nordic Playlist presentere en ny spilleliste kuratert av en musikkpersonlighet med særlig tilhørighet til og interesse for nordisk musikk. Hvem disse kuratorene er blir offentliggjort sammen med spillelisten.

Før stafettpinnen sendes videre til de 51 øvrige kuratorene i 2014 presenterer Nordic Playlists egen redaktør, Francine Gorman, sine 10 nordiske favoritter.

WiMP

Spotify

Deezer

Alle spillelistene følges også av offisielle Top 10 salgs- og streamingtall, i tillegg til redaksjonelt innhold som tar for seg det siste av nordiske trender. Musikkelskere får dermed en lett tilgjengelig vei inn til hjertet av Nordens musikkliv – en av verdens mest fascinerende og innovative musikkscener.

Følg med på websiden til Nordic Playlist

Med stadig større internasjonalt fokus på, og anerkjennelse av, nordiske DJer, byr Nordic Playlist også på mixer fra noen av regionens aller beste innen faget. Et sett fra danske Kasper Bjørke sparker det hele i gang, og følges opp av en eksklusiv mix fra islandske Sexy Lazer. En helt egen del av nordicplaylist.com vies også til nye nordiske artister, hvor spotlighten rettes mot de ferskeste talentene og Nordens musikalske fremtid.

Francine Gorman

– Nordic Playlist er et spennende nytt initiativ som gir musikkfans fra hele verden én samlet destinasjon for å oppdage og glede seg over den beste og nyeste nordiske musikken, sier Gorman.

– Den nordiske regionen har lenge vært anerkjent som et knutepunkt for kvalitetssterk musikk og kreativitet. Det ene stedet for å ta pulsen på tidsånden på tvers av den nordiske regionen har likevel manglet. Nordic Playlist endrer dette, sier NOMEX programdirektør, Anna Hildur Hildibrandsdottir.

Mer om Nordic Playlist:

Facebook

Twitter

Redaktør og prosjektleder for Nordic Playlist er Francine Gorman, som også er redaktør for det nordiske musikknettstedet Ja Ja Ja. Francine har tidligere vært landsansvarlig for videonettstedet Vimeo i Frankrike og featureredaktør for det britiske musikknettstedet The Line of Best Fit.

Nordic Playlist er et initiativ fra NOMEX, det pan-nordiske samarbeidet for musikkeksport, og er støttet av Nordisk Råd. Prosjektet sikter mot å promotere større samarbeid mellom de nordiske landene i tillegg til å promotere nordisk musikk internasjonalt.

NOMEX består av Music Norway og eksportkontorene i Sverige, Danmark, Finland og Island. NOMEX står blant annet bak Ja Ja Ja-konseptet og Hokuo Music Fest and Nordic Trade Day i Tokyo, Japan.

 

Kommentarer