logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Oslo Jazz Expo er i gang

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 17. aug, 2016

Det internasjonale programmet under Oslo Jazzfestival starter i dag.

Oslo Jazzfestival er godt i gang og internasjonale gjester strømmer til for å feire festivalens 30-års jubileum. I alt 33 delegater fra 12 land er invitert til et eget besøksprogram som er et samarbeid mellom festivalen, Utenriksdepartementet og Music Norway.

Hvem kommer til Oslo Jazz Expo?

– Vi har forsøkt å finne en bra miks av nye fjes og gamle venner av festivalen, samt balanse mellom bransjefolk og presse. Formålet vårt er todelt: både internasjonale presseoppslag og fremtidige jobbmuligheter for de norske artistene. Det er også spesielt viktig for oss å skape gode møteplasser mellom internasjonal og norsk bransje, sier prosjektleder i Music Norway, Aslak Oppebøen.

Gjesteprogrammet går over tre av festivalens syv dager og inkluderer eksklusive konserter, lunsjer, båttur og utflukter. Blant annet skal gruppen besøke legendariske Rainbow Studio. I tillegg vil selvfølgelig delegatene kunne nyte det omfattende og gode programmet på årets jubileumsfestival.

En anbefaling til årets program?

– Et av festivalens høydepunkter for meg blir «The Oslo Jazz Festival Orchestra» på fredag. Dette er et sammensatt «all star» band med noen av Norges beste musikere i forbindelse med jubileet. Bandet hadde stor suksess på legendariske Ronnie Scott’s i London tidligere i år. Jeg håper å få dratt med meg så mange som mulig av de internasjonale gjestene på det, avslutter Oppebøen.

Se hjemmesiden til Oslo Jazzfestival.

Kommentarer

Relatert innhold