logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Postkort: Åtte artister på The Great Escape

Publisert: 31. mai, 2016

Postkort fra Brighton

Nina ved Music Norways UK-kontor har vært på The Great Escape, hvor åtte norske band og artister spilte showcase.

Forrige uke flyttet vi Music Norways UK-kontor til Brighton for å være til stede på den 11. utgaven av The Great Escape i Brighton. For øvrig var dette min åttende TGE, og det er gøy å se hvordan Norge får en stadig større og bedre tilstedeværelse på festivalen.

I år var vi representert med 8 band/artister fordelt på til sammen 13 konserter over tre dager. I tillegg var 10 norske bransjerepresentanter til stede på årets festival, deriblant fra Act Entertainment, MADE, Nora Collective, Toothfairy, Propeller Recordings, Indianer, Ghost Town og BRAK.

Sara Winona Sortland i Indianer, Marius Bakken ved den norske ambassaden i London og Karen Sofie Sørensen i BRAK på full fart i Brighton (Foto: Erlend Buflaten)

Festival-booker Adam Ryan hadde i år booket Anna of The North, Ary, Dagny, dePressno, EERA Gundelach, Highasakite og Smerz. Mange av dem ble booket etter at Ryan så dem på showcasearenaer som Ja Ja Ja, Eurosonic og Trondheim Calling.

Møtevirksomheten var høy og det ble et par sene kvelder med så mange artister på programmet. En ting alle de norske konsertene i år hadde til felles, var stappfulle lokaler. Dette skyldes i hovedsak at de norske artistene hadde opparbeidet seg mye buzz i forkant at festivalen.

EERA, som akkurat har signert platekontrakt med et stort UK Indie-selskap, var første artist på Noisey-scenen på torsdagen etterfulgt av Dagny og Highasakite som begge var booket til The Line of Best Fit-scenen på venuen Komedia. Dagny var en av årets hypede artister ettersom hun nylig signerte stor platekontrakt med Republic/Universal, samt publishing-deal med B-unique.

Highasakite gjorde urfremføring av det det nye materialet fra det ferske albumet «Camp Echo» som ble sluppet dagen etter. Clash Magazine var der og skrev etter konserten: «Big pop stars back home in Norway, Highasakite come across like an edgy underground act at TGE…The intimate setting suits their leftfield, often Cocteau Twinsy soundscapes, and they revel in it

Highasakite spilte showcase på TGE (Foto: Erlend Buflaten)

dePresno hadde to konserter og signerte platekontrakt under festivalen med Columbia/Sony, som også hadde vært til stede på by:Larm i mars for å se dePressno live. ARY og Gundelach var også to av snakkisene på festivalen, og begge spilte for fulle hus på lørdagen. ARY slo muligens TGE-rekorden for lengst kø for å komme inn, og rommet var fylt med plateselskap og booking-agenter. Manager Martin Schilde var strålende fornøyd etter festivalen, og det blir spennende å følge med på ARY fremover.

I år arrangerte vi for første gang en nordisk frokost sammen med NOMEX, hvor vi samlet alle de nordiske delegatene og inviterte inn andre internasjonale delegater. Seansen endte med kø nedover gaten til kafeen, og mer enn 120 nordiske og internasjonale delegater tok turen til Kooks for gravlaks og kaffe tidlig på fredags morgen.

Ask Fredrik Berg/ACT, Olly Ward/United Talent Agency og Geri Luedy/MADE på nordisk frokost (Foto: Nina Finnerud)

Ellers denne måneden inviterte vi sammen med Propeller og ambassaden til en mottagelse i ambassadørens residens i forbindelse med Moddis album ’Unsongs’ som kommer ut i september. ’Unsongs’ er en samling protestsanger som på ett eller annet tidspunkt har vært forbudt eller sensurert. Fra en liste på mer enn 400 sanger som strekker seg over flere kontinenter og århundrer, har Moddi plukket 12 sanger som nå utgjør det nye albumet. Et utvalg av disse ble fremført, og konserten ble etterfulgt av en Q&A med Thomas Huges fra Article 19, moderert av Dorian Lyndsky fra the Guardian.

Mottagelsen i residensen var en mulighet for Propeller til å invitere media og andre kontakter, og som et resultat har Moddi allerede blitt booket til Bath International Music Festival og Norfolk Arts Festival, samtidig som han har fått oppmerksomhet hos BBC World Series, Sunday Times og ITV News.

Moddi intervjues av The Guardian (Foto: Nina Finnerud)

Nå skal batteriene lades til Music NorwaysSommerfest, etterfulgt av A2IM Indie Week i New York. Mer om det neste gang!

Kommentarer

Relatert innhold