logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Postkort fra LA

Av Gisle G. Stokland Publisert: 02. jun, 2017

Gisle G. Stokland over Los Angeles

Ny Trade Mission og stjernespekket 17. mai.

Til tross for akk så frustrerende June Gloom så kan man si at sommeren er i full gang i Los Angeles. Det betyr ikke at Music Norways satelittkontor slapper av på stranden. Norsk musikk er nemlig på non-stop reisefot.

Norske selskaper som nylig ble noen hakk klokere på det amerikanske markedet er blant andre Mandelbaum, GILT, Supervillain og Oslo Records via NOMEX Trade Mission. Med Music Finland i spissen fikk 30 selskaper være med rundt i LA i tre dager, med en rekke paneler innen flere felt og mange company visits.

Karen Norbakk fra Mandelbaum hos Spotify i Los Angeles sammen med Music Norways LA-rep:

Fun fact: Bel Air-residensen til den finske konsulen fikk besøk av den norske jazzveteranen Terje Lie som fortalte hvordan det var å flytte fra Oslo til LA som musiker på 70-tallet. Han tok navnet Terry Lee og dro aldri hjem. I USA er Terje Lie kjent som Terry Lee.

Utenom Trade Mission så har flere norske artister og aktører vært aktive i Los Angeles. Både Sony og Warner har sendt over flere team for lengre perioder.

Her er et flott Sony-trekløver med Music Norway på slippefesten til Blackbear:

I helgene har Kygo fast spillejobb i Las Vegas, mens han bor i LA i ukedagene. 

På 17. mai var han og hans karismatiske manager Myles sammen med Music Norway hos både Stargate-Mikkel og Andreas «Axident» Schuller. Rytmeklubben, som nylig signerte med RCA/Sony i USA, var også på plass.

Selv hvis Kyrre er i Vegas så kan LA alltid nyte synet av ham på Sunset Boulevard:

I det nye studioet til Stargate i Venice, hvor Music Norway hadde Masterclass i fjor, er det også mye norsk aktivitet.

Nylig var Bearson på jobb med stjerneduoen, mens Kygo også har hatt dager i det suverene studioet:

17. mai i Los Angeles kunne ikke blitt avsluttet bedre enn dette: 

Astrid S på utsolgte Troubadour (med Hollywood-stjernen Chloë Grace Moretz på første rad): 

Cashmere Cat solgte ut Wiltern i LA og overrasket med danske MØ. Den medieskye popstjernen, som egentlig heter Magnus August Høiberg, er aktuell med debutalbumet «9», hvor han har med blant andre Ariana Grande, Selena Gomez og The Weeknd. Det er altså liten tvil om at de største stjernene har lagt sin elsk på 29-åringen.

Bergens-trioen bak den veldig artige musikkmikse-appen Vibble pendler mellom Norge og California. 

Her er de på taket av Music Norway-kontoret i West Hollywood:

Mer fag: Robin Jenssen, VP & General Manager hos EKKO (midten) i panelet The Future of A&R under MUSEXPO:

Det er liten tvil om at fanbasen til Sigrid er i ferd med å vokse i USA, og hennes amerikanske TV-debut hos James Corden i LA kommer neppe til å gi henne færre tilhengere.

Den Bergens-baserte ålesunderen har et stort samarbeid med Apple Music, som kjører TV-kampanje hvor hun synger «Don’t Kill My Vibe» akustisk. Win-win.

Highasakite var også på TV i USA via showet til Conan O’Brien. Dagen etter hadde de showcase på Soho House i West Hollywood vis-a-vis Spotifys LA-kontor. Smart, for mange Spotify-folk kom og koste seg glugg mens de spilte blant annet deres ferske Stargate-singel:

Vi avslutter postkortet med et bilde som nesten burde være et ekte postkort.

Music Norway tok med Marcus & Martinus og Sony Music Norge i studioet til Kanye West, hvor de spilte opp ny musikk for GOOD Music-presidenten Che Pope, som ga dem gode råd om hvordan duoen burde rykke inn i USA.

Kommentarer

Relatert innhold