logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Postkort fra London: Norske konserter hele uken!

Publisert: 22. apr, 2016

Great News spilte på Øya-kvelden i London.

Hver uke presenterer vi en statusoppdatering fra våre utekontorer i Berlin, London og Los Angeles. Nina har vært på norske konserter hele uken i London.

For en uke. Vi har vært på konsert med norske artister hver kveld og de har alle vært utsolgt!

Siv Jakobsen varmet opp for Damien Jurado på Islington Academy på mandag, Susanna gjorde en nydelig konsert på Cafe OTO på tirsdag for å feire det nye albumet «Triangle» som kommer ut i dag, og Astrid S har spilt tre utsolgte konserter i London denne uken. To som support for den australske YouTube-sensasjonen Troye Sivan på The Forum, samt en egen showcase på The Social. Sistnevnte konsert var en intim affære i en stappfull venue. Hele UK-teamet fra Sony ATV, Universal og CAA var til stede sammen med det norske managementet. Store ting i vente i UK for Astrid Smeplass fra Rennebu.

Tidligere denne måneden var Øyafestivalen i London. I seks år på rad har vi sammen med festivalen arrangert to kvelder hvor vi showcaser nye norske artister og band. Tidligere år har vi hatt bl.a Highasakite, Team Me, Mikhael Paskalev, Farao, Maya Vik og Proviant Audio over. Denne gang var det Sløtface og Great News sin tur. Torsdagen gjorde vi en showcase på den eksklusive medlemsklubben Shoreditch House kun for inviterte gjester. Vi hadde fått 50 gjestelisteplasser til bransjekontakter med streng beskjed om ikke å overskride dette. Da vi sendte ut invitasjoner viste det seg fort at det kom til å bli et problem, da vi plutselig hadde 80 + som ville komme, og endte opp med en venteliste på 25 stk. Greide til slutt å skvise inn 70 og begge band leverte knallbra konserter.

Fredagens konsert var, som tidligere år, i samarbeid med det legendariske spillestedet KOKO i Camden og Club NME. Konserten startet sent, men med ca. 1200 glade dansende publikummere greide vi å holde oss våken til det var ferdig kl 03. I forbindelse med Øya-kveldene gir vi også ut en eksklusiv 7” i samarbeid med Rough Trade, denne kan bestilles her: http://www.roughtrade.com/albums/102888

Neste uke har vi sesongens siste Ja Ja Ja på programmet og ARY kommer til London. Mye interesse rundt ARY om dagen, og vi gleder oss til å ha Toothfairy-gjengen i byen. Denne sesongen har vi hatt en veldig sterk norsk line-up på Ja Ja Ja med Smerz, Gundelach og ARY på plakaten. Smerz sikret seg agentavtale med Will Church hos ATC Live, samt en EP-avtale med det XL-affilierte Hard UP etter at de spilte showcasen. Gundelach hadde hele teamet på plass og gjorde en fantastisk konsert. Vi gleder oss til å se hva som står for tur for ARY i UK.

Nå er det helg. Vi feirer med to utsolgte Kygo-konserter på Brixton Academy med Sonny Alven og Anna of The North på support. Sånn går no dagan.

Good helg og cheerio Fra London!

Nina x

Kommentarer

Relatert innhold