logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Stor norsk delegasjon på vei til Womex 2019

Av Tina Brodal Publisert: 23. okt, 2019

Verdensmusikkmessen WOMEX arrangeres i år i Tampere, Finland i perioden 23. -27. oktober.

WOMEX regnes som et av de fremste samlingspunktene for tradisjons- og verdensmusikk globalt, og Norge er som vanlig sterkt representert. I alt 18 selskaper og 26 personer deltar på den norske standen i år. I tillegg kommer 11 personer som er registrert på den samiske standen.

Disse er med:
FolkOrg, Folkelarm , Førdefestivalen, Grappa Musikkforlag, Interkultur Drammen, Julia Valentino Music, Kirkelig Kulturverksted, Music Norway, Nordic Live, NRK, OkWorld / Jazzland, Oslo World , Riksscenen, RYK Network for Music Business Development In Northern Norway, SafeMUSE / LIDIO, Solid Musikk, Sunnfjord Kommune, Universitet i Agder, Audioland, Riddu Riđđu Festivála, Sahkkon AS, Sami Composers Association og Sami Music Expo.

Siden Womex denne gangen er i Finland så er det naturlig med et større fokus på Norden. Eksportkontorene har gått sammen om en «Nordic Village» hvor vi i større grad deler på mottagelser, møte- og mingleområder.

Sjekk ut Minna Huuskonen fra Minnamurra Management i Finland sine tips på «How to make the most of an expo» her:

Samisk musikk er også et fokusområde i år og Norge sender artisten Elle Marja som skal gjøre showcase på det som er kalt «Northern Connections Stage». Hun skal også delta i et panel om joik sammen med musikerne Andreas Fliflet og Klemet Anders Buljo.

Se programmet HER

– Det er økende interesse for den nordiske tradisjonsmusikken for tiden og vi er involvert i flere prosjekter fremover som skal bidra til å styrke både samisk musikk og merkevaren «Nordic Folk», så vel internt i Norden som i markeder som USA, Canada og Tyskland, sier Aslak Oppebøen, prosjektansvarlig hos Music Norway.

Er du interesser i hva som foregår på den nordiske folkemusikkarenaen, meld deg inn Facebook-gruppen «Nordic Folk».

Aslak Oppebøen og Einard Idsøe Eidsvåg er til stede fra Music Norway.

Kommentarer

Relatert innhold