logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Stort publishing-samarbeid

Av Pål Dimmen Publisert: 28. jun, 2018

Fra venstre: Johnny Tennander (Sony/ATV Music Publishing Scandinavia), Gunnar Greve (MER), Danny D (Stellar Songs), Tim Blacksmith (Stellar Songs), Gilbert Lunde (MER), og Yonas Aregai (MER). (Foto: Agri Soltan)

MER, Stellar Songs og Sony/ATV etablerer Stellar Songs Scandinavia. 

Musikkselskapet MER, som blant annet har Alan Walker i stallen, har inngått en avtale med forlaget Sony/ATV og Stellar Songs, musikkforlaget som ble startet av Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen i Stargate, samt Tim Blacksmith og Danny D, om å starte en verdensomspennende joint venture publishing-virksomhet – Stellar Songs Scandinavia – med base i Norge.

Avtalen inkluderer administrasjonsrettigheter til MERs omfattende publishing-katalog, så vel som joint venture-virksomheten som gjør det mulig for de tre enhetene å kombinere sine kreative krefter for å utvikle låtskrivingstalenter både fra Skandinavia og andre internasjonale markeder, ifølge en fersk pressemelding.

De tre aktørene har allerede hatt et langt samarbeid, men Stellar Songs Scandinavia er et naturlig neste skritt. MERs moderne studiokompleks i Oslo vil fungere som den kreative hub-en for Stellar Songs Scandinavia, og målet vil være å koble låtskrivere og artisttalenter fra hele verden.

– Jeg og hele teamet hos MER kunne ikke vært mer begeistret over dette partnerskapet. Både Sony / ATV og Stellar Songs har vært langvarige samarbeidspartnere, og vi er glade for skrive neste kapittel sammen, kommenterer MER-sjef Gunnar Greve.

Tor-Erik Hermansen i Stargate og medstifter av Stellar Songs sier:

– Vi er begeistret for å ønske Gunnar og hans kreative team hos MER velkommen til Stellar Songs. Med et eksepsjonelt øre for talent og ustoppelig drive, vil han passe rett inn. Han har også riktig frisyre.

Den tredje partneren, Sony/ATV, er verdens største publishing-selskap med mer enn tre millioner copyrights i katalogen. Johnny Tennander, administrerende direktør i Skandinavia og Senior Vice President for A&R i Europa, er spent på samarbeidet.

– Tim, Danny og Stargate har vært en viktig del av Sony/ATV-familien i lang tid nå og vi har jobbet tett sammen i årevis. Vi ble kjent med Gunnar og MER-teamet da vi begynte å jobbe med Alan Walker og Mood Melodies sammen, og vi fant raskt ut at vi deler samme ideer og visjoner. Det føles veldig inspirerende å skrive dette kreative kapittelet sammen.

Kommentarer

Relatert innhold