logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Tileyard masterclass og låtskrivercamp

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 30. apr, 2018

Caroline Ailin er master på Tileyard masterclass.

Campen skal bidra til å skape internasjonale muligheter norske låtskrivere.

Tirsdag 1. mai starter en masterclass og låtskrivercamp i London med norske låtskrivere og produsenter som gjør det bra på de britiske hitlistene. Campen avsluttes torsdag kveld 3. mai med en lyttefest, hvor bransjen er invitert inn for å høre låtene som er laget på campen.

De norske masterne er Caroline Ailin, Fred Ball og Electric.

Les også: Norsk på hitlistene i 2017

Caroline Ailin er mest kjent for å ha co-skrevet Dua Lipas hit «New Rules» som var nr. 1 på hitlistene i England i 2017 og #6 på Billboard Hot 100.

Fred Ball har skrevet og produsert for blant andre Rihanna, Zara Larsson, Little Mix og Kylie Minogue og ble Grammy-nominert i USA i kategorien “Best R&B album” for Jarle Bernhofts «Islander». Han co-skrev og produserte sangen “Love On The Brain” på Rihannas album ANTI, som oppnådde #5 på Billboard Hot 100 i USA.

Electric er Edvard Erfjord og Henrik Michelsen. De har skrevet og produsert #1-hits for Little Mix, «Black Magic» og «Shout Out To My Ex», sistnevnte vant Single of the Year på Brit Awards.

Erfaring med hits
Ailin, Ball og Electric kommer til å møte norske og internasjonale deltagere for å fortelle om prosessen bak hitsene de har vært med på å lage, og hvordan de navigerer i den engelske musikkbransjen som er blant de viktigste i Europa og i verden.

– Det skjer utrolig mye spennende med norske låtskrivere og produsenter både i England for tiden. Det er flere muligheter enn noensinne og jeg gleder meg til å møte noen av de nye norske talentene, sier Caroline Ailin.

Deltagerne skal ha låtskriversessions med spennende UK-baserte låtskrivere og produsenter som blant annet har skrevet for og med Ellie Goulding, Pink, Usher, Sigrid, Janet Jackson og Sigala.

Les også: Song:Expo nærmer seg

Blant norske deltagere, som er plukket ut av masterne, Tileyard og de tilknyttede plateselskapene basert på en søknadsprosess, er låtskriver og produsent Magnus Berthelsen (Alan Walker, Marcus & Martinus), Margrete Hjelle, Sondre Haftorsen, JIM, Stille, Hanne Mjøen, Cal (Frida Amundsen), Jesper Jenset, Vilde J, Emelie Hollow.

– Vi ser frem til å arrangere vår første låtskrivercamp med Music Norway. En av våre første camper i 2014 ved Tileyard resulterte i Kygos «Stole the Show», så dette er en god mulighet til å forsøke å gjenskape suksessen ved å bringe talenter sammen og skape muligheter for deres produksjon, sier Charlie Arme som driver Tileyard Music.

Flere plateselskaper er tilstede
I løpet av tre dager får deltagerne møte representanter for viktige plateselskaper som SYCO, Polydor, Ultra og Island, samt publishere som Warner Chappell, Sony/ATV, og Universal Music Publishing.

Det er Tileyard Studios og Music Norway som organiserer dette, og det meste vil skje i Tileyard Studios i Tileyard Rd, Kings Cross.

Nina Finnerud er prosjektleder for Music Norway.

Kommentarer

Relatert innhold