logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Tre norske musikktech-selskaper nominert til Nordic Start Up Awards

Av Tre norske musikktech-selskaper nominert til Nordic Start Up Awards Publisert: 22. apr, 2015

– Vi tilbyr gode rammerverk for startups i Norge, sier Sigri Sevaldsen fra MashUP.

Nordic Start Up Awards feirer hvert år det beste innen Nordisk innovasjon og entreprenørskap. Etter at semifinaler er avholdt i de nordiske landene, samles det fremste innen nyskapende teknologi i Finland for den store finalen.

Flere norske selskaper er nominert i de ti kategoriene. Blant dem er det tre norske musikktech-startups; Wimp/Tidal, Museai og MashUP.

For et år siden ble MashUP lansert på by:Larm, med visjon og målsetning om å være en pådriver og støtteapparat for norske startups som opererer i grenselandet mellom teknologi og musikk. Nå kan de heve glassene for nominasjonen i kategorien «Best Accelerator Program». MashUPs Sigri Sevaldsen er glad over den viktige anerkjennelsen de har fått bare et år etter oppstarten.

– Det er en pågående diskusjon om hvordan man bør hjelpe startups i Norge og vi mener at MashUP tilbyr et godt rammeverk for denne fasen.

Sevaldsen mener det er viktig å støtte entreprenører i oppstartfasen og mener MashUP har truffet rett i deres fremgangsmåte.

– Gjennom mentoring, kontorplass, utenlandsreiser og relevant nettverk ser vi at de som er med i programmet akselererer sin drift.

Under SXSW i år arrangerte MashUP en pitchekonkurranse for nordiske startups (Foto: Kerry Lohmeyer)

Museai utvikler en mobilapp som lar musikere samarbeide om låtproduksjon uavhengig av hvor bandmedlemmene befinner seg. De er nominert i «Beste nykommer», en nominasjon som settes stor pris på.

– Det er ekstremt hyggelig å i det hele tatt bli nominert, siden vi er en oppstartsbedrift som fortsatt ikke har lansert noe. En slik nominasjon gir oss legitimitet, noe som kan gi trygghet til eksterne samarbeidspartnere og investorer. I tillegg viser det at det er andre i startupmiljøet som har troen på oss, forteller Museai CEO Daniel Kumar til Music Norway.

– Hvorfor tror du Museai er blitt nominert?

– Det er veldig vanskelig å si. For å være helt ærlig så ville vi nok tenkt at det hadde vært mer naturlig å bli nominert neste år, når vi faktisk har lansert. Når det er sagt så betyr nok nominasjonen at vi har gjort en del riktige grep på veien og at vi som team + ideen vår kanskje er et friskt pust i startupmiljøet!

Wimp/Tidal har fått verdenspressen rettet mot seg etter at selskapet ble ervervet av Project Panther Bidco, eid av musiker Jay-Z. Som om ikke det var anerkjennelse nok kan Wimp smykke seg med en nominasjon i kategorien «Startup of the Year».

Resultatet fra den norske semifinalen blir klart 7. mai. Den nordiske finalen går av stabelen i Helsinki, Finland 26. mai.

Du kan stemme på de nominerte her.

Music Norway er co-founder av MashUP og har et medlem i styret.

Kommentarer

Relatert innhold