logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Tre nye Bakkekontakt-tildelinger

Av Tre nye Bakkekontakt-tildelinger Publisert: 09. mar, 2016

Ruben Nesse ved Brilliance drar tre måneder til USA (Foto: Asbjørn Hæstrup/MXD)

Tre norske bransjeaktører får mulighet til å jobbe fra et annet marked gjennom Music Norways Bakkekontakt-ordning.

Music Norways initiativ Bakkekontakt er et residency-program som gir norske eksportører en mulighet til å bo og jobbe ut fra strategisk viktige markeder i en periode på 1 – 3 måneder. Årets første runde med Bakkekontakt-søknader er nå behandlet, og tre norske bransjeaktører har fått tilslag på sine søknader.

Ruben Nesse driver labelen Brilliance, og har jobbet inn mot det amerikanske markedet siden 2010. Han arrangerer blant annet den norske showcase-kvelden på SXSW sammen med Jansen Plateproduksjon, og ønsker å bruke Bakkekontakt til ytterligere å etablere og synliggjøre selskapets tilstedeværelse i USA. Nesse fikk tilsagn på 50.000 kr. for å jobbe fra ulike byer i USA i tre måneder.

– Målsettingen i løpet av 3 måneder i USA er å få tilbrakt god tid i ulike deler av landet, med henholdsvis Austin, LA og NYC som baser. Hovedfokus vil ligge på å jobbe med sync-lisensiering og bygge labelet videre ved å sørge for god promo og distribusjon. For artistenes del vil hovedmålet være å skaffe seg booking-byråer og komme seg inn på live-markedet i USA, forteller Ruben Nesse til Music Norway.

Til Tyskland og USA
Waterfall fikk tilskudd på 30.000 kr for sitt prosjekt Døråpner i Tyskland. Planen er å jobbe målrettet mot det tyske markedet, hvor selskapet allerede har hatt en rekke aktiviteter, deriblant en låtskrivercamp i samarbeid med tyske Budde Music og BMG Rights Management.

– Hovedfokus blir i første omgang å sette opp team i det tyske markedet for de av våre artister vi mener har et marked der. Vi signerer stadig flere artister inn i vår co-publishing avtale med BMG Rights, og det fremstår som veldig naturlig, sier Waterfall-sjef Kai Robøle.

Det blir Waterfalls Truls Nergaard som drar til Tyskland i tre måneder fra og med mai.

Siste tildeling på 15.000 kr. gikk til plateselskapet SusannaSonata ved Susanna Wallumrød, som skal jobbe fra USA en måned i oktober. Susanna er aktuell med det nye albumet ‘Triangle’ som slippes 22.april. Den første singelen fra albumet, ‘Burning Sea’, har allerede fått svært god omtale i internasjonal presse.

– USA er et stort og viktig marked for mange, også for min musikk. Med alle teknologiske endringer som skjer oppleves det som essensielt å utnytte dette potensialet bedre, og i den forbindelse trengs tilstedeværelse og reell fysisk kontakt med markedet og menneskene. Et opphold i USA vil være et ledd i dette arbeidet, som jeg tror vil hjelpe meg videre, sier Susanna i en kommentar.

Neste søknadsfrist til Bakkekontakt blir 1. september 2016.

Kommentarer

Relatert innhold