logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

WiMP feirer bursdag i Tyskland

Av WiMP feirer bursdag i Tyskland

22. mai markerer WiMP ett år i det tyske markedet med konsertkveld i Berlin. – Det skandinaviske streamingmarkedet ligger tre år foran det tyske, sier Jan Mehlhose i WiMP Tyskland.

WiMP åpnet butikk i Tyskland for ett år siden. Dagen skal markeres med en konsertkveld på FluxBau, som arrangeres i regi av WiMP og Music Norway. På scenen står blant annet det norske bandet Cold Mailman fra plateselskapet Spoon Train.

Steamingmarkedet i Tyskland trår fremdeles i barnesko, fastslår Jan Mehlhose, administrerende direktør i WiMP Tyskland.

– Det er mange som er forvirret rundt hva streaming av musikk er, sier Mehlhose.

– Det skandinaviske markedet er mye mer avansert og ligger ca tre år foran Tyskland, men bevisstheten rundt hva dette er øker for hver måned og folk blir mer og mer åpne og forstår verdien av tjenesten vår.

Må bygge tillit

Per utgangen av første kvartal 2013 hadde WiMP til sammen 400 000 betalende brukere i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Polen.

Hovedutfordringen til streamingtjenestene i Tyskland nå er en skepsis i publikum til nettbaserte abonnementsløsninger, forteller Mehlhose.

– På grunn av saker rundt abonnementsvindel med ringetoner i det siste er tyskerne veldig forsiktige når det gjelder alle slags abonnementstjenester. Vi må jobbe for at publikum blir kvitt disse fordommene, og vi må vise plateselskapene og artistene at de får rettferdig betalt for musikkbruken.

Internasjonal utveksling

I løpet av det første året har WiMP Tyskland samarbeidet med medier som blant annet Spex, Rolling Stone, Juice, Tip Berlin og Qiez, og Mehlhose forteller om skryt fra tysk bransje.

I Tyskland er streamingmarkedet veldig ungt og preget av høy konkurranse, i følge Kristin Castillo Eldnes i WiMP Norge.

– WiMP differensierer seg fra andre tjenester i alle land ved å ha en sterk redaksjonell profil og lokale redaksjoner.

– I tillegg har vi også en internasjonal redaksjon og hele teamet samarbeider, så det er også utveksling mellom redaksjonene, for eksempel på norske artister.

Åpen for alt

I forbindelse med WiMPs NyLyd-kampanje i februar og mars plukket den norske redaksjonen ut Bendik Brænne og Atlanter som ble promotert på tysk WiMP.

– Hvordan kan WiMP Tyskland bidra til å tilrettelegge for norske artister i Tyskland?

– WiMP er åpen og elsker alle typer musikk. Er du en artist som har gjort en flott plate kan du få redaksjonell omtale i spilleren, på bloggen vår og gjennom våre sosiale mediekanaler. Vi profilerer ikke bare store artister. Siden WiMP ble startet i Norge er vi selvsagt glad i skandinavisk musikk og vi prøver å presentere dette til våre lyttere, sier Mehlhose.

Spoon Train er for tiden i Berlin som en del av Music Norways relokaliseringsprogram. Bransje og media vil være til stede. Foruten Cold Mailman spiller også norske DJ Boska, DJ Paramida, samt rapperen Megaloh.

 

Kommentarer